Det tar en villedende mengde ferdigheter og strategi for å gjøre det bra, og siden 1950-sesongen har det vært få som kan gjøre det så vel som de offisielle sesongvinnerne. Med en stamtavle som går tilbake mer…

Det tar en villedende mengde ferdigheter og strategi for å gjøre det bra, og siden 1950-sesongen har det vært få som kan gjøre det så vel som de offisielle sesongvinnerne. Men hvor begynte alt, og hvor langt har det kommet siden de etterkrigstidene? I den følgende artikkelen vil du lære om historien til Formel 1-vinnerne, samt noen av inntektene deres og omstendighetene bak deres gevinster. Hvis du har en interesse eller en fascinasjon for denne sporten, så les videre:

1) Giuseppe Farina

Den første Formel 1-vinneren var Giuseppe Farina. Denne italienskfødte sjåføren brukte Pirelli dekk, ganske mye å sette selskapet på kartet. Han hadde tre seire og tre pallplasser. Også tre ganger tok han de raskeste rundeutmerkene og samlet totalt 30 poeng, og besto ut alle andre i serien. Motoren var en Alfa Romeo, som ville vinne året etter også da Juan Manuel Fangio ville ta tittelen.

2) Juan Manuel Fangio

Fangio ville ta to år fri fra å kreve Formel 1 racing krone i 1952 og 1953, men han ville følge opp at hiatus med fire påfølgende seire, den første føreren til å ha vunnet mer enn to titler. Hans dominans endte i 1958 da Mike Hawthorn fra Storbritannia ville ta over. Hawthorns suksess ville være kortvarig som året etter ville se en annen påfølgende mester sitte bak rattet.

3) Jack Brabham

Brabham kjørte en Cooper-motor og vant titlene i 1959 og 1960. Mens enhver seier var en god seier i Brabhams øyne, var den som kom i 1960 søtere enn de fleste. Han satte ny poengrekord med 43. Den rekorden ville stå til 1963, da Jim Clark revet den med 54. Brabham kom imidlertid tilbake i 1966 for å ta sitt tredje og siste Formel 1-mesterskap.

4) Jackie Stewart

Formel 1-fører Jackie Stewart scoret stort i 1969, 1971 og 1973, med tre F1-mesterskap. Platen ville ikke stå lenge, selv om dens prestasjon på den tiden ville være spektakulært bemerkelsesverdig.

F1 har kommet langt siden starten. De siste to årene har Sebastian Vettel hevdet begge titlene, knuse poengrekorden i prosessen med 256 i 2010 og deretter en forbløffende 374 i 2011. hvem vet hvor sporten vil ende opp? Men når det gjelder historien, er den lang og rik.