Den 27 år gamle brasilianske føreren Felipe Massa fortsetter sin utmerkede prestasjon i Formel 1-banen denne gangen på Valencia-banen hvor han vant løpet, og han kjemper nå for å ta på seg førsteplassen fra sin McLaren-rival Lewis Hamilton på F1-rankingen. Massa som kjører for det italienske laget Ferrari og hvis karriere begynte tilbake i 2002 har en utvidet bakgrunn på 100 løp, 9 seire totalt 13 pole posisjoner, og 24 pallplasseringer.

Massas Formel 1-karriere begynte da han ble en del av Sauber-teamet i 2002 hvor han fikk mye erfaring. Han løp ikke året etter, men kom tilbake til banen i 2004, og sammen med lagkamerat Fischella klarte de mer enn 22 poeng for laget.

Fra 2006 ble Massa en del av et av de ledende F1-lagene i racingverdenen – Ferrari og helt siden han har utmerket seg alle forventninger i utgangspunktet i løpet av denne kampanjen oppnådde han det meste av pallplasseringene sine sammen med lagkamerat michael Schumacher.

Scuderia Ferrari – Scuderia Ferrari

I 2007 hadde Massa en sen start på grunn av vedvarende mekaniske problemer i tillegg til å bli diskvalifisert fra Canadian Grand Prix-løpet som straff. På slutten av VM avsluttet brasilianeren med totalt 94 poeng på fjerdeplass, mens hans lagkamerat Räikkönen ble verdenstittelen. Etter hans kamper, men ferdigheter til å overvinne slike motgang Ferrari ledere forhandlet med ham for å forlenge sin kontrakt for ytterligere tre år til 2010.

I løpet av Formel 1-sesongen 2008 har Massa ikke vist mer enn eksepsjonelle kjøreegenskaper da vi husker hans løp i Malaysia hvor han var nummer to i Räikkönen etterfulgt av Bahrain, Spania til 11. Mer nylig på det ungarske løpet tok han på seg andreplassen til tross for å ha ledet for det meste av løpet og hans siste prestasjon på European Grand Prix i Valencia, Spania.

Massa vant i Spania

Massas nylige seier er under etterforskning på grunn av det faktum at det ser ut til at han kom på banen før han fikk tillatelse til å derfor et sikkerhetsproblem blir påstått. Massa uttalte også at “Sporet her er ikke veldig lett, spesielt overflaten (som) er litt glatt, så å gjøre den perfekte runden er alltid vanskelig.

Uansett, det er ingen tvil om at hans kjøring var ryddig og han kom til mållinjen komfortabelt. På den annen side kom McLarens fører Hamilton på andreplass, og nå er Massa bare seks poeng bak ham. I konstruktørens plasseringer ferrari fører med 121 poeng mens McLaren viser 113 og BMW- Sauber teamet har 94 poeng.