NM i Rallycross

NM i RallycrossNorgesmesterskapet i Rallycross har i løpet av de siste årene blitt gjennomført med fem forskjellige løp, på fem forskjellige baner rundt omkring i Norge. Den som har høyest samlet poengsum i sin klasse, er den som blir Norgesmester. Norgesmesteren, så vel som noen av dem som gjør det bedre i løpene, kan være med i de forskjellige internasjonale seriene innen Rallycross. Det finnes serier innen EM i Rallycross, så vel som VM i Rallycross.

Poengberegning i Norgesmesterskapet

Siden løpenes kombinerte ponegvinner er det som er avgjørende er det også interessant å se på hvordan poengene beregnes. Skalaen går fra 20 til 1 poeng, men poeng gis kun ned til 16. plassering. Det er fordi de på toppen får noen peng ekstra. Førstemann får 20 poeng, andreplassen gir 17 poeng, mens tredjeplassen gir 15 poeng. Deretter får fjerdeplassen 13 poeng, før resten av fordelingen skjer i vanlig synkende rekkefølge.

Disse poengene legges sammen med poeng som gis etter fire kjørte omganger i løpene. Der får lederen 14 poeng, mens nummer fjorten får ett poeng. Her skjer altså fordelingen i vanlig synkende rekkefølge.

Klasser i NM i Rally

Det finner fem forskjellige klasser i de norske rallyløpene.

  • Supernasjonal 1 600 er for motorer opptil 1,6 liter
  • Supernasjonal 2 000 er for biler med motor under 2 liter
  • Supernasjonal 2 400 er for biler med motor på opptil 2,4 liter
  • Store Super er klassen for de bilene som har motorer over 2,4 liter
  • Mens NSC, eller Nasjonal Super Car er en klasse for biler med mer enn 2 liter, i kombinasjon med turbo.

Hvor kan man begynne å delta i løp?

Det finnes også en klasse utenfor Norgesmesterskapet, som kalles Rallycross Junior Cup, hvor maksgrensen for motorstørrelse ligger på 1,6 liter. Det er gjerne klassen for glade amatører, hvor det er åpent å melde seg på.

Leave a Reply